Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Miščovec

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Uskovnica

Kapelica na Uskovnici Miščovec na Pokljuki
ponedeljek, 24. december 2007, ob 20:38, Janez Pikon, ogledov: 1423

Kapelica na UskovniciJanez Pikon: Današnji dan ni bil vremensko najbolj primeren, vendar sem se odločil obiskati Miščovec nad Rudnim poljem z Uskovnice. Vedno grem mimo, višje v gore ali se mimo vračam, zato današnji dan namenim obisku tega malo znanega vrha.

Na Miščovec z Uskovnice začnem z Blatc pod Uskovnico, tu mimo je tudi opaziti bližajoče se praznike, ljudje se nanje pripravljajo in te dni želijo praznovati tu višje, v svojih hišicah. Po stojim pred kapelico, lepo je urejena in pripravljena, saj je danes sveti večer. Naprej proti Razpotju hodim ob cesti, prevožena je gladka, zato je varneje tako in kmalu sem nad planino Praprotnica. Nadaljujem levo proti planini Konjščica, do parkirnega prostora (konec ceste), potem se s ceste vzpnem po brezpotju na pobočje z imenom Shalje.

Pogled proti Julijcem z Uskovnice

Pogled proti Julijcem z Uskovnice

Strm vzpon, iščem smer vrha, tudi zaradi poraščenosti in snega, napredujem počasi in iščem cilj. Levo vidim pobočja planine Konjščica, cilj kmalu najdem in stopim na poraščen vrh Miščovca (1483 m). Samostojen gozdni vrh dovoljuje le malo pogleda proti Viševniku, nadaljujem severno, se spustim z vrha desno proti cesti in predelu, ki se imenuje Jeromove jame in proti Rudnemu polju. Nekaj tekačev rekreativcev na tekaških progah vztraja kljub rahlemu sneženju, sam nadaljujem proti Uskovnici in nižje na Blatce.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker