Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Miščovec

Kapelica na UskovniciJanez Pikon: Današnji dan ni bil vremensko najbolj primeren, vendar sem se le odločil obiskati z Uskovnice zasneženi vrh Miščovec, zahodno nad Rudno polje.

Miščovec

Vedno grem mimo, višje v gore ali se mimo vračam, zato današnji dan namenim obisku tega malo znanega vrha. Na Miščovec z Uskovnice začnem z Blatc pod Uskovnico, tu mimo je tudi opaziti bližajoče se praznike, ljudje se nanje pripravljajo in te dni želijo praznovati tu višje, v svojih hišicah. Po stojim pred kapelico, lepo je urejena in pripravljena in naprej proti Razpotju hodim ob cesti, prevožena je gladka, zato je varneje tako in kmalu sem nad planino Praprotnica. Nadaljujem jugozahodno proti planini Konjščica, do parkirnega prostora, potem se s ceste vzpnem po brezpotju na pobočje Shalje. Strm vzpon, iščem smer vrha, tudi zaradi poraščenosti in snega, napredujem počasi in iščem cilj. Opazim pobočja planine Konjščica, cilj kmalu najdem in stopim na poraščen vrh Miščovec (1483 m).

Pogled proti Julijcem z Uskovnice

Pogled proti Julijcem z Uskovnice

Samostojen gozdni vrh dovoljuje le malo pogleda proti Viševniku. Nadaljujem severno, se spustim z vrha proti cesti in predelu Jeromove jame v smeri na Rudno polje. Nekaj tekačev rekreativcev na tekaških progah vztraja kljub rahlemu sneženju, sam nadaljujem proti Uskovnici in nižje na pašnik Blatca.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Miščovec

Na Uskovnici Miščovec

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije