Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planina Jelje

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Planina Jelje

Julijske alpe s Triglavom Planina Jelje
sobota, 22. december 2007, ob 20:42, Janez Pikon, ogledov: 4768

Planina Jelje na PokljukiJanez Pikon: Na tem delu Pokljuke je hoja vedno prijetna, skratka zimski mesci tu postrežejo z obilo sonca, temperature so prijetnejše kot pri nas v dolini. Zato se tudi danes odpravim na to pot preko pobočja Kladja.

Prihod na planino Jelje v dopoldanskih urah in s soncem obsijana pobočja, kaj si želim še več. Gledam po snegu sledi, od divjadi so vsepovsod po planini, razen mene zopet ni nikogar v planini. Grem po stezi na vrh planine, tam je tudi najvišja točka, z lepim razgledom na Julijske Alpe. Od Jezerskega Stoga do Debele peči, vse je pred menoj. Spustim se nižje proti cesti in vzhodno na planoto, ki tudi pripada planini. Pogledam, kako je z hišico od znanca in nadaljujem po dolini med Javorovim vrhom in Mesnovcem.

Triglavsko pogorje

Triglavsko pogorje

Mlake se imenuje ta predel, kjer je lovska preža, okrog nje polno koruznih storžev za krmljenje jelenov. Prečkam ta predel južno in pridem zopet na cesto in po njej na planino Konjska dolina. Preko planine se spustim do Krucmanovega stanu in nižje na vrh Branika. Od tu v Podjelje vodi steza, to je stara pot, danes se po njej ne hodi toliko kot včasih. Strmo spuščanje v dolino ovirajo podrta drevesa in že sem nad domačijo Pr' Groš, Zgornje Podjelje.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker