Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planina Konjska dolina

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Planina Konjska dolina

Pustov stan Na Vávo Na Vávo
četrtek, 20. december 2007, ob 19:40, Janez Pikon, ogledov: 3408

Na planini Konjska dolinaJanez Pikon: Po oglarski poti pobočja Kladja na planino Konjska dolina. Lahko tudi po sončni poti, nad že opuščenimi predeli Kladja se steza vije blago proti planini na južnem robu Pokljuke. Krucmanov stan je prvi ob poti, kar velike planine.

Kladje, planina Konjska dolina, ki je razvlečena, s kar tremi velikimi predeli, tudi kar dobro naseljena in obiskana, pozimi in poleti, čeprav danes nisem našel nikogar, ki bi tu že pripravljal vse potrebno za praznovanje bližajočih se praznikov, verjetno sem bil še kakšen dan prezgodaj, čeprav so nekatere hišice že okrašene.

Današnji pogled v dolino Na Vávo, Pr Štefanu, Planina Konjska dolina

Najvišje na planini in tudi najbolj razgleden je pomol Na Vávo, kar nenavadno ime, razmišljal sem zakaj tako ime, mogoče zaradi čudovitega pogleda v dolino, v trenutku, ko zazreš v dolino, so edine besede, ki jih stisneš iz sebe (vav, Na Vávo).

Planina Konjska dolina

Vrnem se nazaj do Krucmanovega stanu, najnižji predel planine, malo posedim na soncu, pregledam okraske na hlevu in stanu, ljudje imajo smisel za te stvari, ki jih vedno primerjam med seboj, tudi po drugih planinah. Odločim se oditi nazaj v dolino in zapustim planino, moje misli so polne lepih vtisov, misli so na paši, kot bi lahko rekel in kar naenkrat sem že v vasi Podjelje, ko mi znanec ustavi in me vpraša, če se želim peljati v dolino, seveda sem zato in se odpeljeva domov.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker