Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Mesnovec

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Mesnovec

Mesnovec, 1538 m Mesnovec na Pokljuki
ponedeljek, 17. december 2007, ob 19:52, Janez Pikon, ogledov: 1762

Mesnovec na PokljukiJanez Pikon: Pokljuški gozdovi, prostrana s snegom prekrita gozdna pobočja, tudi decembra nudijo dovolj užitkov. Z že prej izbranim ciljem poti, kot vedno storim sem se tokrat namenil obiskati najvišji vrh Pokljuke, Mesnovec in nekaj sosednjih vrhov.

Mesnovec na Pokljuki in nedeljski dan primeren za to pot, kljub tekmovanju v biatlonu, ta jugozahodni del Pokljuke prekrit s snegom, ni vključen v tekmovalne proge. Na Mesnovec (1538 m) sem pri Šport hotelu zavil vzhodno nad žičnico, približno dva kilometra hoje sem vzhodno obiskal gozdni vrh (1441 m), zaradi razgleda, toda boljše se je videlo kar z gozdne ceste.

Vstopna smer na razgledni vrh

Hoditi po zasneženem cestišču je prijetno, kajti gozdarji so vozili les in ostale so sledi, po katerih je lažje hoditi, toda le do odcepa, vidim le sledi divjadi in moje, drugih ni. Hoja po brezpotju je po snegu prijetna, tu zavijem zopet zahodno pod Mesnovec. Najprej pogledam na razgledni vrh (1508 m), zahodno nad gozdno cesto in se povzpnem še na Mesnovec.

Greben in vrh Mesnovca (1538 m)

Vrh je najvišji na Pokljuki z razglednim in že malo poraščenim grebenom. Pregledam po kar prostranem vrhu, dolg greben se spušča proti jugu, odkoder nadaljujem krožno pot, ki jo zaključim pri Šport hotelu.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker