Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mesnovec

Mesnovec na PokljukiJanez Pikon: Pokljuški gozdovi, prostrana s snegom prekrita gozdna pobočja, tudi decembra nudijo dovolj užitkov. Z že prej izbranim ciljem poti, kot vedno storim sem se tokrat namenil obiskati najvišji vrh Pokljuke, Mesnovec in nekaj sosednjih vrhov.

Mesnovec

Mesnovec na Pokljuki in nedeljski dan primeren za to pot, kljub tekmovanju v biatlonu, ta jugozahodni del Pokljuke prekrit s snegom, ni vključen v tekmovalne proge. Na Mesnovec (1538 m) sem pri Šport Hotelu zavil vzhodno nad žičnico, približno dva kilometra hoje sem vzhodno obiskal gozdni vrh (1441 m), zaradi razgleda, toda boljše se je videlo kar z gozdne ceste. Hoditi po zasneženem cestišču je prijetno, kajti gozdarji so vozili les in ostale so sledi, po katerih je lažje hoditi, toda le do odcepa, vidim le sledi divjadi in moje, drugih ni. Hoja po brezpotju je po snegu prijetna, tu zavijem zopet zahodno pod Mesnovec.

Vstopna smer na razgledni vrh

Najprej pogledam na razgledni vrh (1508 m), zahodno nad gozdno cesto in se povzpnem še na Mesnovec. Vrh je najvišji na Pokljuki z razglednim in že malo poraščenim grebenom.

Greben in vrh Mesnovca (1538 m)

Pregledam po kar prostranem vrhu, dolg greben se spušča proti jugu, odkoder nadaljujem krožno pot, ki jo zaključim pri Šport Hotelu. Pokljuški gozdovi, prostrana s snegom prekrita gozdna pobočja, tudi decembra nudijo dovolj užitkov. Z že prej izbranim ciljem poti, kot vedno storim sem se tokrat namenil obiskati najvišji vrh Pokljuke, Mesnovec in nekaj sosednjih vrhov.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Mesnovec

Mesnovec, 1538 m Mesnovec

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije