Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.12.07

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 11.12.2007


Predviden razvoj vremena

V torek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v severovzhodnih krajih tudi pretežno oblačno. Ponekod po nižinah in ob morju bo večji del dneva megleno. Ponoči se bo oblačnost od severovzhoda razširila nad vso Slovenijo.
V sredo bo oblačno. Predvsem v vzhodnih krajih bo občasno rahlo deževalo ali snežilo. Pihal bo zmeren severni veter.
V četrtek se bo delno zjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.
V noči na petek in v petek bo spet več oblačnosti, predvsem v vzhodnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Hladno in vetrovno bo.

Razmere v gorah

Od sobote pa do ponedeljka zjutraj je po podatkih Agencije RS za okolje v gorah občasno snežilo. Zapadlo je od 10 do dobrih 15 centimetrov snega. Snežilo je na rahlo podlago, sneg se je dobro sprijel. Pihal je zmeren južni do jugozahodni veter, v noči na ponedeljek pa severovzhodnik. Ničla je bila na nadmorski višini okoli 1200 metrov. V Julijskih Alpah je na nadmorski višini 2500 metrov sedaj do 100 centimetrov snega, na 1500 metrih pa okoli 20 centimetrov. Drugod po naših gorah je na 1500 metrih okoli 40 centimetrov snega. Snežna odeja je rahla, spodaj je skorjasta podlaga. Na vetru izpostavljenih legah je sneg spihan v zamete, ponekod je sneg spihan do poledenele podlage. Nevarnost snežnih plazov je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Le na mestih z napihanim snegom lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sprožite snežni plaz. To velja za nadmorske višine nad okoli 1500 metrov V naslednjih dneh bo suho ali večinoma suho vreme. Ničla bo danes na nadmorski višini okoli 1400 metrov, v torek in v sredo pa na 1100 metrov. Ohladilo se bo v četrtek. V sredo in četrtek bo v gorah pihal okrepljen severni veter, ki bo prenašal sneg v zamete na južnih straneh grebenov in prelazov. Sneg se bo v naslednjih dneh le počasi sesedal in preobražal. Večinoma bo ostal suh in mehak, le pod 1500 metri se bo bolj sprijel.

 

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije