Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.12.07

Zdrsnil je v globel - Predviden razvoj vremena

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 07.12.2007


V večernih urah se je planinec s psičko vračal s planine Kisovec po lovski poti proti Svetemu Primožu v občini Kamnik. Zgrešil je pot in zdrsnil v globel. Ker so ga doma pogrešali ga je šel iskat sorodnik. Ob poti je slišal pasji lajež, ki ga je pripeljal do pogrešanega. Ob 21.41 so bili aktivirani gorski reševalci postaje GRS Kamnik, ki so ob polnoči prispeli do poškodovanega planinca. Oskrbeli so ga, imobilizirali in s pomočjo nosil in vrvne tehnike dvignili iz globeli in ga prenesli do Zgornjega Praprotna, kjer so poškodovanega prevzeli reševalci ZD Kamnik. Planinec je utrpel pretres možganov, odrgnine, obstaja sum poškodbe hrbtenice. 15 gorskih reševalcev iz postaje GRS Kamnik je akcijo zaključilo v petek ob 5. uri zjutraj.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno oblačno. Sprva bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Ponoči bo oblačno, padavine bodo zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do okoli 600 metrov nadmorske višine.
V soboto dopoldne bodo padavine v večjem delu Slovenije ponehale, le v jugovzhodnih krajih bo tudi popoldne še rahlo deževalo, nad okoli 400 metrov pa rahlo snežilo. Predvsem v zahodni Sloveniji se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja.
V nedeljo se bo spet pooblačilo, zjutraj bo ponekod megla. popoldne bodo padavine od zahoda ponovno zajele vso Slovenijo. V noči na ponedeljek bo snežilo do okoli 500 metrov.
V ponedeljek bo oblačno, na Primorskem bo povečini suho, drugod bo občasno še deževalo. Meja sneženja bo čez dan med 500 in 800 metrov nadmorske višine.

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije