Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 02.12.07

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

nedelja, 2. december 2007, ob 09:12, Franci Savenc, ogledov: 692

Planinec si je poškodoval nogo - Predviden razvoj vremena
Delo, 04.12.07: Planinec si je zlomil nogo

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 02.12.2007


Ob 13.29 si je na planinski poti pri sestopu iz Uskovnice proti Vojam v občini Bohinj planinec poškodoval nogo. Posredovali so člani Postaje GRS Bohinj. Planinca so oskrbeli in ga z nosili prenesli do njihovega terenskega vozila. Prepeljali so ga v ZD Bohinj, kjer so ga predali reševalcem v nadaljnjo oskrbo.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne se bo pojavljal rahel dež. Popoldne se bo rahel dež pojavljal le še v zahodni Sloveniji, na vzhodu se bo oblačnost deloma trgala. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo ponoči okrepil.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem dopoldne bodo občasno padavine, deloma plohe. Jugozahodnik bo dopoldne slabel.
V torek se bo delno zjasnilo, predvsem na severovzhodu bodo lahko nastale kratkotrajne plohe.
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.


Delo, torek, 04.12.2007 – Kronika: Na kratko


Planinec si je zlomil nogo

Stara Fužina– Kranjski OKC so v soboto okrog pol dveh popoldne obvestili, da se je na planini Voje poškodoval planinec. Štiriinpetdesetletni Ljubljančan je bil na poti s skupino pohodnikov od Uskovnice proti planini Voje. Ko je prišel iz gozda, mu je na klancu navzdol spodrsnilo in zlomil si je levo nogo. Na kraju nesreče so ga oskrbeli gorski reševalci, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker