Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Javornica

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: Javornica

četrtek, 29. november 2007, ob 15:53, Janez Pikon, ogledov: 3549

Na JavorniciJanez Pikon: Preko obsijane vasi Podjelje na Javornico in na planino na Šeh. Pot je kolovoz do pašnika Javornica naprej pa je steza označena in zelo lepo speljana skozi bukov gozd, sedaj jeseni, ko ni toliko listja na drevju, tudi dobro razgledna.

Javornica in planina na Šeh, te poti izbiram vedno ob sončnem vremenu z dobro vidljivostjo, tudi pozno jeseni ni hladno, sonce je tu vedno radodarno, skratka prijetno za hojo. Na Javornico (1112 m) prispem kmalu, še dobro se nisem ogrel, že vidim Bohinjsko jezero se malo razgledam naokrog. Zelo lep razgled na obe bohinjski dolini je malo nižje na vrhu grebena Slatovnik (1103 m) na robu pašnika je čutiti, da domačini (Podjevci) radi pridejo sem na oddih in tudi kaj postorijo, kot je priprava drv, obnavlja se tudi stan pri velikem hlevu.

Javornica, 1112 m

Javornica

Pašnik so letos tudi kosili, kot sem opazil. Oprtam nahrbtnik in pri studencu (zelo dobra voda) nadaljujem pot po sredji poti na planino na Šeh (1090 m). Lepa razgledna in označena se nadaljuje skozi bukov gozd in kmalu sem na planini, na Breznku. Nekaj senikov in vikend domačina dajejo popotniku priložnost razgleda in počitka, čeprav do planine ni več daleč. Oglasil sem se pri mojem prijatelju, ki je tu veliko, spijeva čaj in se kaj pogovoriva. Nadaljeval sem pot na razgledno Šipanco (1120 m), se malo razgledal in se preko planine vrnil na Javornico in Zgornje Podjelje.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker