Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Vijolično oko Pokljuke

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa

Video: Barje Šijec

Pokljuško barje Šijec Vijolično oko Pokljuke
ponedeljek, 26. november 2007, ob 05:28, Janez Pikon, ogledov: 4362

Barje Šijec na PokljukiJanez Pikon: Dalj časa sem razmišljal, da bi ga obiskal tako, da bi se po njem tudi malo sprehodil. Prijatelji z Gorjuš so mi dejali, naj bom previden, kajti barje je nevarno, Šijec, Močila pri Črnem potoku na Pokljuki.

Šijec, Močila pri Črnem potoku na Pokljuki, dalj časa sem razmišljal, da bi ga obiskal tako, da bi se po njem tudi malo sprehodil. Prijatelji z Gorjuš so mi dejali, naj bom previden, kajti barje je nevarno, ob visokih temperaturah lahko tudi usodno, previsoka cena za radovednost.

Pokljuško barje Šijec in Goli vrh v ozadju

Vijolično oko Pokljuke

Dalj časa sem razmišljal, da bi ga obiskal tako, da bi se po njem tudi malo sprehodil. Prijatelji z Gorjuš so mi dejali, naj bom previden, kajti barje je nevarno, Šijec, Močila pri Črnem potoku na Pokljuki .Nanizali so mi kar nekaj nesreč, katerih se spominjajo domačini. Dejali so mi naj počakam nizkih temperatur in potem se lahko tudi malo sprehodim po njem in fotografiram. Tako so nastale te fotografije; teren je bil dovolj trden.

Janez Pikon

 

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker