Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kje je pogrešana Marija Ertl?

torek, 27. januar 2004, ob 09:42, Franci Savenc, ogledov: 2161

Delo, 27.01.2004, Kronika - Mirko Kunšič: kljub nedeljskemu in včerajšnjemu iskanju je mojstranski gorski reševalci in pripadniki Gorske policijske enote (še) niso našli

Kje je pogrešana Marija Ertl?

Od doma je odšla že 17. januarja - Pred vhodom v dolino Vrat so našli njen avto

Mojstrana - Jeseničanke, 45-letne Marije Ertl, kljub nedeljskemu in včerajšnjemu iskanju mojstranski gorski reševalci in pripadniki Gorske policijske enote (še) niso našli.

V soboto, 17. januarja, se je od doma odpeljala po nakupih. Ker se ni vrnila, so njeni svojci o tem obvestili jeseniške policiste. Ti so minulo soboto zvedeli, da je pred vhodom v dolino Vrat parkirano zasneženo vozilo. Bilo je Marijino.

V nedeljo jo je šlo iskat deset gorskih reševalcev in vodnik lavinskega psa. Ob stezi do zgornjega slapa Peričnika so našli odložen dežnik. Marijini domači so ga prepoznali.

Včeraj zjutraj jo je šlo iskat na območje slapa Peričnik 16 mojstranskih gorskih reševalcev in pripadnika gorske policijske enote. Skrbno so prečesali strmino in bili tudi pod slapom, kamor bi pogrešana lahko z zgornje terase omahnila, zdrsnila ali padla. Zaradi debelega novega ledu niso našli nobenih oprijemljivih sledi, niti je niso našli ob obeh poteh, ki s ceste vodita k slapu.

Iskanje so za zdaj prenehali, vendar še naprej poizvedujejo, kdo vse je videl 165 centimetrov visoko Jeseničanko daljših črno rdečih las. Ko je odšla od doma, je imela na sebi modre hlače iz jeansa, rumeno majico, čeznjo pa črno bundo. Nosi očala, ob ušesu ima tudi slušni aparat. Obuta je bila v gležnjarje s peto.

Mirko Kunšič

Po izjavi Zdenka Guzzija, načelnika Operativno komunikacijskega centra PU Kranj, pogrešajo od leta 1998 na Gorenjskem 11 oseb

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker