Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odpovedana

tekma v športnem plezanju, ki bi morala biti letos septembra v dvorani Stožice v Ljubljani

Odpovedana

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je zaradi pandemije virusa covid-19 v sodelovanju z organizatorji bodisi odpovedala bodisi prestavila vse tekme svetovnega pokala v športnem plezanju do vključno septembra letos.

Tako je ostala v negotovosti tudi izvedba tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bi jo naj Planinska zveza Slovenije skupaj s PRVO osebno zavarovalnico, generalnim pokroviteljem reprezentanc v športnem plezanju, gostila 25. in 26. septembra 2020 v ljubljanski dvorani Stožice. Dogodek, ki smo ga pripravljali v sodelovanju z radijsko postajo Val 202, bi bil pravi plezalno-glasbeni spektakel v naši največji dvorani.

Zaradi negotovega položaja ob pandemiji virusa covid-19 in nejasnostih o možnosti organiziranja dogodkov v jesenskem času smo se v PZS skupaj s partnerji odločili, da tekmo letos odpovemo in jo prestavimo na prihodnje leto. Trenutno še ne vemo, v kateri termin.

V Planinski zvezi Slovenije in seveda vsi najboljši slovenski športni plezalci nestrpno čakamo na odločitev IFSC glede morebitne organizacije preostalih tekem svetovnega pokala v letošnji sezoni, načrtovanih za letošnjo jesen ali nadomestnih za odpovedane tekme v spomladanskem in poletnem času.
Planinska zveza Slovenije 

PZS, ...05.2020

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije