Išči

Tuje

Na spletu

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.05.20

GRS v dveh akcijah
Predviden razvoj vremena

Bilten URSZR – 11.05.20

Ob 7.00 se je na območju Velikih korit pri naselju Soča, občina Bovec, nadaljevala, 9.5.2020 zvečer, prekinjena iskalna akcija za pogrešanim poljskim državljanom. V iskalni akciji je sodelovala policija, reševalci GRS Bovec in gasilci PGD Bovec. Območje so preiskali tudi policisti Generalne policijske uprave s pomočjo brezpilotnega zrakoplova. Gorski reševalci so pregledali korita struge v bližini, vendar osebe niso našli. Ob 14.15 so končali z iskanjem.

Ob 17.23 se je na Planini Jezero, občina Bohinj, poškodovala planinka. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z združeno ekipo GRS – HNMP na Brniku. Poškodovanko so oskrbeli, helikopter pa jo je prepeljal v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek se bo od zahoda pooblačilo. Dopoldne se bodo v zahodni polovici Slovenije pričele pojavljati padavine, deloma plohe, ki bodo sredi dneva in popoldne občasno segle tudi nad osrednje kraje. Na vzhodu bodo tudi sončna obdobja. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23 C. Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo. Jutranje temperature bodo od 9 do 16 C.

V torek bo oblačno in deževno, le na severovzhodu bo popoldne že povečini brez padavin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Popoldanske temperature bodo od 6 do 11, na Goriškem in ob morju od 15 do 19 C.

V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo.
V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo.

11.05.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Napovedi SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 7886

Tuje

Neprevedene objave - tujejezične