Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.04.20

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bo nastalo nekaj ploh, lahko tudi kakšna nevihta, ponekod bo zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 24 °C.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji in predvsem tam bodo popoldne posamezne plohe, lahko kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne bodo od 18 do 24 °C.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, vmes bo tudi kakšna nevihta. Nekoliko se bo ohladilo.
V četrtek bo pretežno oblačno. Občasno bo ponekod še deževalo.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je v ponedeljek nevarnost snežnih plazov večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je večinoma stabilna. Sneg ponoči v visokogorju pomrzne čez dan pa se zmehča, vendar zaradi spremenljive oblačnosti taljenje snežne odeje ni več tako izrazito, kot je bilo to v preteklih dneh.

Snežna odeja se čez dan ojuži in v visokogorju ponoči pomrzne. Ta proces je počasnejši v senčnih legah visokogorja. Nižje sneg hitro kopni. Med prisojnimi in osojnimi legami so velike razlike v višini snežne odeje. Sneg je večinoma dobro preobražen in stabilen.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod občasno tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. Temperatura na 1500 metrih okoli 8, na 2500 metrih pa okoli 1 °C. V torek bo vreme podobno, popoldne pričakujejo nekaj ploh ali kakšno nevihto predvsem v zahodnih Karavankah in zahodnih ter osrednjih Julijskih Alpah, drugod bodo malo verjetne. Pojavljale se bodo krajevne plohe. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Temperatura na 1500 metrih okoli 9, na 2500 metrih pa okoli 2 °C. V sredo bo večinoma oblačno in tudi megleno s pogostimi padavinami, vmes bodo nastajale tudi nevihte. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 2000 metrov. Več padavin bo padlo zlasti na območju Julijskih Alp. Na 1500 metrih bo okoli 5, na 2500 metrih pa okoli -1 °C. V noči na četrtek bodo padavine ponehale. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe. Poslabšanje s padavinami pričakujemo tudi v noči na petek. Meja sneženja se lahko za krajši čas spusti tudi pod 1500 metrov.

Snežne razmere bodo tudi v torek še ugodne. Sneg bo v visokogorju ponoči pomrznil, čez dan pa se bo ojužil. Zaradi spremenljive oblačnosti plazenja ne pričakujejo. Razmere se bodo v sredo po daljšem obdobju večinoma suhega vremena hitro spreminjale. V visokogorju bo snežilo, na območju Julijskih Alp lahko zapade tudi okoli 30 cm južnega snega. Nevarnost snežnih plazov se bo zato povečala. Tudi v noči na petek pričakujejo nove padavine, meja sneženja se bo spustila pod 1500 metrov.

27.04.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije