Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.04.20

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 19.52 si je gozdu nad Idrijo, na nedostopnem terenu pohodnica zlomila gleženj. Posredovali so reševalci NMP Idrija, gasilci PGD Idrija ter reševalci GRS Tolmin. Poškodovanko so prenesli na nosilih do gasilskega vozila ter jo odpeljali v ZD Idrija.

Ob 11.35 se je v gozdu na Zgornjem Jezerskem pri spravilu lesa poškodoval občan. Aktivirani so bili reševalci GRS Jezersko, Tržič, gasilci PGD Jezersko in gasilci GARS Kranj, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovanega gozdarja, ga oskrbeli in pripravili za transport z helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP.

Ob 13.13 se je na Pršivcu, občina Bohinj, pri delu v gozdu poškodoval delavec. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, ki so osebo oskrbeli ter jo s pomočjo helikopterja SV ter dežurno ekipo GRS na Brniku prepeljali v SB Jesenice.

Ob 7.25 se je na območju Mežaklje v občini Kranjska gora pričelo iskanje pogrešane osebe. V akciji so sodelovali reševalci postaje GRS Mojstrana, Kranjska gora in vodniki lavinskih psov. Osebe niso našli.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno jasno. Čez dan bo spet zapihal vzhodnik, burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 °C.

V petek bo dopoldne jasno. Popoldne se bo od severa navlekla koprenasta oblačnost in ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 20 do 24 °C.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo predvsem v notranjosti Slovenije manjše krajevne plohe. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severozahodnik, ponekod drugod pa jugozahodnik.
Tudi v nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, krajevne plohe bodo nekoliko pogostejše.

 

23.04.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije