Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezarna - 09.04.2020

Predstavlja film 1. Festival gorniškega filma in alpinistično dokumentaren: Kaj nam je tega treba

Oddaja Gorske sledi: 1. Festival gorniškega filma
Leta 2007 smo obiskali prvi pravi Festival gorniškega filma pri nas. Odvijal se je v Ljubljani in Domžalah, zasnovan pa je bil po vzgledu priznanih tujih gorniških festivalov. Že prvo leto je bil med obiskovalci lepo sprejet. V štirinajstih letih je pod vodstvom neumornega Silva Kara postal mednarodno prepoznaven in se razširil po več krajih Slovenije. Število obiskovalcev, zanimivih tujih filmov in priznanih predavateljev se iz leta v leto povečuje.

Alpinistično dokumentarni film Kaj nam je tega treba?
Film je pripoved 21-letnega Anžeta Marenčeta, avtorjevega brata, ki se s štirimi prijatelji poda na svojo prvo odpravo v visoke gore.
V pogorju Nebeško gorovje ali Tien Šan, na tromeji Kitajske, Kazahstana in Kirgizistana, preplezajo novo smer prek še nikoli prečkane južne stene Vrha Gorkega (6050 m) in se po normalni smeri povzpnejo še na Khan Tengri ali Gospodarja Neba (7010 m).

Film je preprosta zgodba o poteku odprave in o Anžetovem razmišljanju o alpinizmu. Ves film poskuša Anže čim bolj nazorno pokazati, zakaj rad pleza ter s tem odgovoriti na vprašanje, ki si ga zastavi na začetku filma in ki je hkrati tudi njegov naslov.

Plezarna: do preklica vse odpovedano

 YouTube: Plezarna 9. aprila 2020


Arhiv G-L: Gorske sledi >

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije