Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kmalu zopet v hribe (?)

AK Vertikala - Matjaž Ferjančič: V službi (MOP) zadnje dni dobivamo v medresorsko usklajevanje predloge ukrepov za zajezitev pandemije. Slednji je bolj optimističen.

Predlaga se (MIZŠ?), da se alpinistom ter navezam pripravnikov in tečajnikov z alpinisti dovolijo hribovske/plezalne aktivnosti. Naveze brez pridruženega alpinista, tj. samo pripravniki in/ali tečajniki ne bodo deležne te olajšave. MIZŠ je po zgledu dovolitve treninga kolesarjev (specialke, MTB) znotraj svoje občine verjetno spoznal, da alpinizem v našem prostoru zaseda posebno mesto in je velikega pomena za nacionalno identiteto in našo razpoznavnost v svetu. Kot je v predlogu ukrepa navedeno, velja to samo za (letošnje?) licencirane alpiniste pri KA. Ostali gorniki, planinci, občasni obiskovalci gora itd. tu niso vključeni, saj ravno oni predstavljajo največje breme GRS pri raznih reševanjih, ki so, bodimo pošteni, največkrat posledica pomanjkljivih psihofizičnih sposobnosti ter znanja gibanja v zahtevnem terenu.

Bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo. Če se bodo sedanji ukrepi zavlekli v jesen, bo ta ukrep seveda dosti bolj dobrodošel kot ‘ilegalni’ obiski sten in snežnih pobočij te dni.

AK Vertikala, 01.04.2020
Kmalu zopet v hribe (?)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije