Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zaprte planinske poti

Foto: Matej Ogorevc... zaradi novega koronavirusa - seznam

Na pobudo civilne zaščite ali odredbe občin je bila do nadaljnjega prepovedana uporaba določenih planinskih poti, v nekaj primerih celo vseh poti na območju posameznih občin.

Zaradi ukrepov ob epidemiji novega koronavirusa oz. bolezni COVID-19, je zaprtih več planinskih poti. Pozivamo in prosim k doslednemu upoštevanju predpisanih ukrepov.

  • PD Atomske toplice Podčetrtek in PD Pristava sta na pobudo Civilne zaščite in medobčinskega inšpektorata do preklica zaprli vse planinske poti na območju Velike in Male Rudnice in Olimske gore, ki se nahajajo na območju Občine Podčetrtek.
  • PD Vipava obvešča, da je civilna zaščita do nadaljnjega prepovedala uporabo zelo zahtevnih planinskih poti iz Gradišča pri Vipavi na Gradiško Turo (Furlanovo in Otmarjevo pot). Zaprto je tudi parkirišče pri kampu Tura.
  • PD Solčava na predlog Civilne zaščite želi zaščititi vse ljubitelje gora in reševalno ter zdravniško osebje, zato sporoča, da so do nadaljnjega zaprte vse planinske poti v oskrbi PD Solčava. Poti se nahajajo v občini Solčava.
  • PD Mežica sporoča, da vse do preklica velja odredba o zaprtju planinskih poti v oskrbi PD Mežica, ki se nahajajo na področju občine Mežica (Dom na Peci) in Občine Solčava (Koča v Grohotu pod Raduho).
  • Planinsko turistična kmetija Kumer in PK Peca-Olševa obvešča, da so zaradi preprečitve širjenja bolezni COVID-19 do preklica zaprte planinske poti od Kumra do Olševe, avstrijske meje in proti Peci. Zaprte so tudi vse kolesarske poti na tem območju (Topla-Kumer-Sv. Jakob v Koprivni).

PZS, 23.03.2020, ob 15.15
Zaprte planinske poti zaradi novega koronavirusa | seznam

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

3 komentarjev na članku "Zaprte planinske poti"

Matej Kucler,

Glavno, da je bil moj komentar izbrisan: Ga ponavljam še enkrat, da so planinske poti zaprli je vzrok, ker niso upošteval odloke o prepovedi druženja. Tud izhodišče v Dvoru pri Polhovem Gradcu je s trakom zaprt, ker so se prejšnji vikend drenjal.


Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP


Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije