Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kredarica 15. marca

Primož Blaha: Kot vse kaže je bila tole zadnja tura letošnje sezone

Če je res tako, potem sem lahko vesel tako lepega zaključka, sploh ker je bil ta v domačih hribih. Saj se vedno rad odpravim v nepoznane kraje, a prej ali slej začnem pogrešati naše hribe, ki so še posebno lepi.

Večji del letošnjih tur sem opravil v Avstriji in Švici, spoznal vrsto novih vrhov in dolin. Po vsem tem pa sem ugotovil, da v Krmi nisem bil že kar nekaj let, čeprav je smučarska tura na Kredarico brez dvoma klasika naših Julijcev: dolga, naporna, razgibana, razgledna in z obilo dobre smuke.

Najslabše razmere so bile na cesti in parkirala sva takoj pri Kovinarski koči, večina je sicer nadaljevala do konca travnika, nekaj jih je prišlo vse do konca ceste. Za ogrevanje naju je torej čakala dolga in razvlečena hoja po oblačni dolini do Malega polja, kjer se je odprlo nebo, da ne rečem nebesa. Prejšnji dan je zapadlo nekaj centimetrov snega, ravno dovolj za zimsko pravljico. Pravi vzpon se je tam šele dobro začel, a v takšnem okolju noge hodijo kar same, oči pa begajo vse naokoli in vpijajo lepote zimske narave.

Koča je bila zaprta, kmalu je začelo zebsti, zato smo hitro odsmučali. Tistih nekaj centimetrov na pomrznjeni podlagi je poskrbelo za prav odlično smuko po širnih planjavah vse do Malega polja (kljub temu, da sva spodaj zavila preveč levo in morala poiskati strm prehod med skoki. Se zgodi, nekaterim večkrat). Sledil je precej bolj naporen del po dolini: sprva med ruševjem in nato skozi gozd. Snega je bilo sicer dovolj, a bolje bi bilo, če bi ga bilo še več. No, tudi to smo zmogli, za konec pa še dolg spust po cesti vse do Kovinarske koče. Lepa tura v domačem okolju, ki bo ostala v spominu – če bo potrebno, vse do naslednje zime.

Primož Blaha, 22.03.2020
Kredarica 15.3.2020

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije