Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planinec padel v globino

Vecer.si 18.03.2020 15.39
Planinec med vzponom na Mali Triglav padel v globino in umrl. Policisti v teh razmerah odsvetujejo hojo v gore

sreda, 18. marec 2020, ob 17:29, Bruno Fras, ogledov: 499

VEČER, Kronika: Planinec med vzponom na Mali Triglav padel v globino in umrl

Policisti v teh razmerah odsvetujejo hojo v gore.
V zadnjih nekaj dneh je to druga huda gorska nesreča na Gorenjskem.

Policisti so danes dopoldan (18.) na območju Triglava obravnavali gorsko nesrečo, v kateri je umrl tuj planinec. Okoliščine kažejo, da je moški v globino padel pri vzponu na Mali Triglav. Mrtev je obležal v Snežni konti. Z gore ga je prepeljal vojaški helikopter. Bil je opremljen s cepinom, čelado in derezami.
V zadnjih nekaj dneh je to druga huda gorska nesreča na Gorenjskem, ko so morali posredovati gorski reševalci, helikopter in policija. Minuli vikend je čez zaledenel slap nad Jezerskim padel alpinist in se hudo poškodoval, danes pa je umrl še planinec na Triglavu.

"Nihče si ne želi novih nesreč. Zato znova opozarjamo, da so razmere zelo zahtevne. Samo previdnost je premalo, potreben je tudi razum in velika mera odgovornosti. V aktualnih razmerah zato odsvetujemo ture v visokogorje do umiritve razmer. Bodite pošteni do reševalcev, posadk helikopterjev, zdravstvenega osebja, policije in mnogih drugih, ki se v tem trenutku in tudi sicer trudijo še s tisoč in eno nalogo," so sporočili kranjski policisti. A.L.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker