Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Sonce-megla

Snežak, 06.03.2020 21.54
Trenutne razmere SONCE-MEGLA

sobota, 7. marec 2020, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 273

Snežak - Miro Šušteršič: Karavanke | 4. 3. | Struška - Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Jutranji sončni žarki so navkljub slabim obetom vremenarjem nakazali obetavnejši dan. A Velk(a)vrh se ni motil, saj smo šli nanj. Že na Pustem rovtu je pogled proti Julijskim Alpam dal slutiti, da bo tudi nam kmalu hladno. Prednost tega je samo v tem, da se sneg ni več prijemal na pse in spreminjal svoje puhaste strukture.
Na Belski planini je postalo jasno, da jasno ne bo. Tam nas je bilo kar nekaj, a štirje smo se opogumili za vrh. Pavle in jaz sva bila gor, za druga dva pa ne vem, saj sva še kontejner komaj našla. Zgornji megleni del tipaje, previdno in približno po sledeh v superdifuzi.
Sneg je bil odličen, puhast, a kaj ko se ne moreš spustiti s ketne. Ko sva našla kočo na planini, do katere se je že spustila megla, sva nadaljevala po cesti. Pavle je skrajšal in se med bukvami spustil na Pusti rovt, jaz pa "lagano i sport ski" po nekoč osovraženi dovozni poti. Nasmejan me je pričakal na planini in bil navdušen, kar bo pokazal tudi holter (24-urno merjenje krvnega tlaka), katerega je imel od jutra namontiranega na telesu. Sledil je še smuk po trasi dostopa, saj sva imela avto malo nad jaso, ki pripelje do doma na Pristavi.

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker