Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova runda NLP lige:

Friko - Alen Turkalj: ... Miha Hribar prvič na vrhu in Danaja Štular do nove zmage

Pretekli vikend, v soboto 22. februarja, je bila že tretja runda NLP lige 2.0, ki jo je tokrat gostil plezalni center Plus Climbing v Kopru. Tokrat je dal primorski zrak tekmovalcem v finalu krila, ki so poskrbeli za zelo izenačene dvoboje in prič se je zgodilo, da se je zaradi delitve mest upoštevalo rezultate iz kvalifikacij. V ženski konkurenci je še drugič v tej sezoni zmagala Danaja Štular, medtem ko je za zmago v moški konkurenci, po odsotnosti zmagovalca prvih dveh rund Roka Klančnika, dobro izkoristil Miha Hribar.

Plezalni center Plus Climbing je skupaj z utečeno ekipo organizatorjev uspešno spravil pod streho že 3. rundo NLP lige katere se je tokrat udeležilo kar 110 tekmovalcev. Uspešna generalka pred finalno zadnjo rundo je prinesla veliko napetosti in tekmovalnega naboja.

Po štirih urah sproščenih in hkrati napetih kvalifikacij, so priložnost v finalu dobili »fantastičnih pet« fantov in deklet. Tako kot že v preteklih NLP rundah, so se tekmovalci med seboj glasno spodbujali in dvigovali meje mogočega pri plezanju.

Finale za plezalce z dobrimi živci

Skozi celotno finale, tako v moški kot ženski konkurenci, so bili tekmovalci med seboj zelo izenačeni. Še posebej je bilo vroče med ženskami, pri katerih so morali organizatorji zaradi delitve mest upoštevati rezultate iz kvalifikacij. Kar tri prve tekmovalke so imele v finalni seriji izenačen rezultat (3T3z 3 3), a je bila vseeno na koncu zaradi boljših kvalifikacij, zmagovalka 1. NLP runde Danaja Štular. Z zmago je Danaja povišala vodstvo v skupnem seštevku pred drugo uvrščeno Nušo Maver. Z enakim finalnim rezultatom kot Danaja in Nuša, je bila na koncu tretja Polonca Novak, četrta pa je bila Sandra Kert.

V izenačenem finalnem obračunu moške konkurence, se je po odsotnosti zmagovalca prvih dveh rund Roka Klančnika, zmage veselil Miha Hribar. Na zmagovalnem odru sta mu mogla premoč priznati Miha Škof (2. mesto) in Žiga Oražem (3. mesto). Četrti je bil Luka Zazvonil in peti Rok Repek.

Napovedano pestro dogajanje v zadnji 4. rundi NLP lige

Prihodnji vikend, v soboto 7. marca, se NLP liga 2.0 seli v ljubljansko Bolder Sceno, kjer se bo odvila še zadnja, četrta runda letošnje NLP lige.
V večernem velikem finalu lige se bo pomerilo pet najboljših fantov in pet najboljših deklet skupnega seštevka preteklih rund.

Organizatorji napovedujejo izjemno vzdušje, z bogatim programom in na koncu kot se spodobi za plezalsko sceno tudi plezalski žur.

Vabljeni prav vsi ljubitelji plezanja, da se prijavite še na zadnjo bitko 4. NLP runde in preizkusite svoje prste. Vabljeni na zaključni dogodek tudi vsi ljubitelji plezanja, ki ste poškodovani, vsi njihovi prijatelji, zdajšnji in bivši partnerji,… ter jih spodbujajte z glasnim navijanjem. Skupaj bomo premikali meje mogočega.
Foto: Tomaž Bradeško

Friko, 27.02.2020 16.22
3. runda NLP Liga: Miha Hribar prvič na vrhu in Danaja Štular do nove zmage

Uradni rezultati 3. runde NLP lige

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije