Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.02.20

GRS v dveh akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 17.05 se je pri vzletu iz Velike špice, občina Kamnik, jadralnemu padalcu zaprlo padalo. Gorski reševalci GRS Kamnik in gasilci PGD Kamnik so razsvetlili kraj nesreče, padalca z vrvno tehniko spustili z drevesa in ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Kamnik.

Ob 9.59 se je v naselju Jesenica, občina Cerkno, v gozdu pri delu poškodovala oseba. Gorski reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Bukovo-Zakojca, kot prvi posredovalci, so nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Idrija. V UKC Ljubljana je poškodovano osebo s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu združene ekipe HNMP-GRZS na Brniku.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno, predvsem v vzhodnih krajih pa bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Proti večeru se bo tudi na Primorskem pooblačilo. Jugozahodni veter se bo popoldne okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C.

V ponedeljek zjutraj ali zgodaj dopoldne se bo na Primorskem razjasnilo, v notranjosti Slovenije pa bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo nekaj oblačnosti tudi na zahodu. Zapihal bo severni do jugovzhodni veter. Proti večeru se bo oblačnost umikala. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 19 °C.
V torek se bo znova pooblačilo, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Predvsem ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

23.02.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije