Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 21.02.20

GRS Ljubljana pomagala poškodovanemu gozdarju.
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 12.25 se je pri vasi Orle v občini Škofljica pri delu v gozdu poškodoval gozdar. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP, reševalci GRS Ljubljana pa so ga naložili na nosila in prenesli do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno, sprva v severovzhodni Sloveniji še zmerno oblačno. Dopoldne bo zapihal severni veter, ki bo ponekod na severu in severovzhodu okrepljen. Veter bo zvečer oslabel in ponehal.

V soboto bo precej jasno, sprva na vzhodu zmerno do pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter.
V nedeljo bo deloma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, na Primorskem bo tudi nekaj nizke oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter.
V ponedeljek bo povečini oblačno, v notranjosti Slovenije bo nekoliko hladneje.

Razmere v gorah

Nevarnost snežnih plazov je večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Izjemoma lahko pod večjo obremenitvijo sprožite manjše kložaste plazove. Številna pobočja so poledenela, zato je večja NEVARNOST ZDRSOV.

Suho in hladno vreme ni bistveno vplivalo na plazovne razmere. Sneg ostaja večinoma trd in ponekod poledenel, na nekaterih območjih je na tej podlagi nekaj centimetrov pršiča. Tu in tam so manjše klože.

V petek bo pretežno jasno. Pihal bo okrepljen severni veter, ki bo zvečer oslabel. Ledišče je na nadmorski višini okoli 2400 m, a je nižje tudi plast hladnejšega zraka. V soboto bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo šibak jugozahodnik. Čez dan bo dotekal toplejši zrak. V nedeljo bo delno jasno s povečano količino koprenaste oblačnosti, ki bo občasno lahko kar gosta. Pihal bo šibak do zmeren zahodni do jugozahodni veter. V sredogorju zahodnih in južnih Julijcev ter v predgorju se bo začela nabirati oblačnost. V ponedeljek bo večinoma oblačno.

Plazovne razmere se ne bodo kaj dosti spreminjale. V soboto in nedeljo bo zaradi sončnega vremena in tople zračne mase sneg čez dan na prisojnih legah ojužen, ponoči bo pomrznil. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA. Še vedno bo velika NEVARNOST ZDRSOV. Izjemoma lahko pod večjo obremenitvijo sprožite manjše kložaste plazove.

21.02.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije