Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Habjan in Pritržnik

... na tekmi svetovnega in alpskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju v Nemčiji

Nemški Berchtesgaden je od 7. do 9. februarja gostil tekmo svetovnega in alpskega pokala Jennerstier 2020, na kateri sta slovenske barve zastopala mlada tekmovalca Tine Habjan v kategoriji mladincev in Maj Pritržnik v kategoriji kadetov.

Poleg reprezentantov, mladinca Tineta Habjana in kadeta Maja Pritržnika (oba TSK LiMa), je na tekmo svetovnega in alpskega pokala Jennerstier 2020 odpotoval tudi Robert Pritržnik, selektor slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju.

Tine Habjan je tekmoval za svetovni pokal v treh disciplinah in v kategoriji mladincev dosegel naslednje uvrstitve: 22. mesto v vzponu, 26. mesto posamično in 28. mesto v šprintu. Maj Pritržnik je tekmoval v alpskem pokalu in v kategoriji kadetov dosegel v vzponu 6. mesto in posamično 7. mesto. Tekme so bile organizirane na najvišji ravni, z zelo močno konkurenco. Trase posamične tekme so bile tehnično zahtevne, še posebej spusti.

Trenutno v Sloveniji nimamo ustreznih snežnih pogojev in so takšne tekme po selektorjevih besedah še posebej dobrodošle kot priprava za evropsko prvenstvo v turnem smučanju, ki bo od 2. do 5. aprila v Madonni di Campiglio v Italiji.

Vir: PZS, foto Robert Pritržnik

 

PZS, 12.02.2020, ob 9. uri
Habjan in Pritržnik na tekmi svetovnega in alpskega pokala ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije