Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 16.02.20

16.02.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

nedelja, 16. februar 2020, ob 10:02, Franci Savenc, ogledov: 586

GRS v petih akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 14.44 se je na poti z Anskega vrha, občina Celje, poškodovala pohodnica. Gasilci PGE Celje so prepeljali reševalce NMP Celje do ponesrečenke, reševalcem nudili pomoč pri oskrbi in prenosu osebe do vozila.

Ob 14.18 so na poti od Planince proti Dragi, občina Radovljica, pohodniku odpovedale noge. Gorski reševalci GRS Radovljica so pohodnika prenesli do vozila in prepeljali v ZD Radovljica.

Ob 11.27 je v bližini naselja Setnica, občina Medvode, med pohodom padel pohodnik. Gasilci PGD Polhov Gradec in gorski reševalci GRS Ljubljana so poškodovanca na kraju oskrbeli in potem prenesli po strmem pobočju do reševalnega vozila, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Ljubljana, ki pa so pohodnika na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.33 se je na pobočju Nanosa, občina Postojna, pri padcu poškodoval padalec. Gorski reševalci GRS Ljubljana in Tolmin so poškodovanega padalca na kraju oskrbeli in pripravili za prevoz s helikopterjem. V UKC Ljubljana pa ga je nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja SV skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

Ob 9.50 si je nad naseljem Babnik, občina Medvode, v gozdu pri spravilu lesa delavec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Ljubljana in gasilci PGD Preska – Medvode so poškodovancu nudili prvo pomoč in po strmem pobočju prenesli do reševalnega vozila. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.00 je na poti na Šmarno goro, občina Ljubljana, omagala oseba. Gorski reševalci GRS Ljubljana, gasilci GB Ljubljana in PGD Tacen so na klasični način osebo prenesli do vrha Šmarne gore, kjer so jo nato predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Proti večeru se bo predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem pooblačilo. Pihati bo začel jugozahodni veter.

V ponedeljek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.
V torek bo pretežno oblačno, na severovzhodu bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo deževalo.
V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne plohe.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker