Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.02.20

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena – OPOZORILO: veter bo!

Ob 16.30 si je na poti na Uskovnico, občina Bohinj, pohodnica pri padcu poškodovala glavo. Reševalci GRS Bohinj so jo prepeljali v bolnišnico.

Ob 16.15 si je v dolini Tamarja v Ratečah, občina Kranjska Gora, pohodnica poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Rateče.

Ob 10.23 si je na Večni poti v Ljubljani na Šišenskem hribu blizu skakalnice sprehajalec zlomil nogo. Gasilci GB Ljubljana in reševalci GRS Ljubljana so poškodovanca prenesli do reševalnega vozila.

Ob 13.20 so na Krimu, občina Ig, reševalci GRS Ljubljana nudili pomoč pohodnici, ki se je poškodovala na poti. Oskrbeli so jo in predali reševalcem NMP Ljubljana.

Ob 10.47 se je na smučišču Kanin, občina Bovec, huje poškodoval smučar. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS na krovu je ponesrečenca prepeljala v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno, drugod še večinoma sončno. Zapihal bo jugozahodnik. Zvečer se bo pooblačilo tudi v osrednjih in južnih krajih.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, pihal bo okrepljen, predvsem na severovzhodu in v višjih legah tudi močan jugozahodni veter. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo, proti večeru pa se bo pas padavin razširil tudi proti vzhodu, lahko tudi zagrmi.
V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še se bodo pojavljale manjše krajevne padavine. Jugozahodnik bo zjutraj ponehal, ponekod bo prehodno zapihal severozahodni veter.
V sredo bo deloma sončno in povečini brez padavin.

OPOZORILO: Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje se bo v nedeljo in v noči na ponedeljek krepil jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v ponedeljek čez dan. Najmočnejši sunki bodo v vzhodni in severovzhodni Sloveniji. Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 kilometrov na uro, v višjih legah pa tudi nad 100 kilometrov na uro.

09.02.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije