Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Seemannwand

nedelja, 9. februar 2020, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 256

Bojan Ambrožič: ... je 2822 metrov visok vrh v gorskem predelu Hafner v grebenu med dolinama Maltatal in Pölatall.

Izhodišče za turo prestavlja zaselek Pölla. Prvih pet kilometrov je po cesti do koče Lasörnhütte. Obstaja bližnjica, ki pa jo ne priporočam zaradi podrtih dreves. Med prebijanjem čez ta drevesa mi je zdrsnilo, pri čemer sem zlomil pohodno palico. Zato, da sem lahko nadaljeval s turo sem v gozdu poiskal nadomestek iz naravnih materialov.
Nad kočo kmalu pridemo nad gozdno mejo in teren se odpre v veliko krnico. Najprej se pot vzpne do jezera Lasörnsee. Nato pa preči levo proti zatrepu krnice. Vreme je bilo super in tako vroče, da smo hodili s kratkimi rokavi. Na psih se je delala cokla. Zadnjih 300 višincev je bil sneg pomrznjen (hoja s srenači). Vrh je zelo lep razglednik. Je pa na njem zelo malo prostora.

Smuka v dolino je bila v zgornjem delu po trdem spihanem snegu. Čez krnico je bil srenjec, spodaj v gozdu pa pršič. Zadnjih 400 višincev smo smučali po cesti zaradi podrtih dreves in pomanjkanja snega. Pripelje se do avta. Ena boljših tur to zima tako zaradi dobrih snežnih razmer, kot tudi čudovitega ambienta.

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker