Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tridnevno usposabljanje

... planinstvo za invalide/OPP je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli.

Program bo usmerjal pri začetnih korakih s planinci invalidi. Za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Dva dneva sta namenja teoriji, tretji dan pa praktičnemu pohodu.

Usposabljanje planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami (OPP) je namenjeno vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje. Namen usposabljanja je opremiti slušatelje z znanjem, da bodo na bazi inkluzije invalida/OPP kvalitetno vodili.

Skozi usposabljanje bodo predstavljene različne kategorije invalidnosti, invalid kot bio-psiho-socialno struktura, prilagoditev programa in vodenja pohodov/tur. Program bo udeležence opremil z znanjem o različnih oblikah invalidnosti in s tem povezanimi specifikami pristopa in prepoznavanjem zmožnosti posameznika. Usposabljanje jemlje za osnovo inkluzijo planincev invalidov/OPP in planincev neinvalidov. Poudarja prednosti »in planincev«, da zmorejo tudi oni na svoj način in v svojem tempu na vrh gore in zaužiti uspeh. Predstavitev usposabljanja je dosegljiva na povezavi tukaj.

Odbor planinstvo za invalide/OPP skrbi za podporno okolje, da invalidi/OPP lahko doživijo naravo, gore in utrip planinstva. S soustvarjanjem inovativno pristopa k odpiranju vrat razumevanja drugačnosti in različnosti. K širjenju ideje, da lahko vsak prispeva svoj delček k raznolikosti in pestrosti pohodništva.

Planinstvo za invalide/OPP je usposabljanje za vse, ki želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje. Usposabljanje bo potekalo na Planinskem domo na Uštah nad Moravčami.

Razpisani termin usposabljanj:
13.-15. marec
22.-24. maj
25.-27. september

Program usposabljanja:
• 19 ur zanimivih strokovnih, interaktivnih predavanj,
• strokovni predavatelji, ki imajo stik s prakso,
• z roko v roki s prakso - inkluzijski pohod,
• 3 dni gostoljubja v planinskem domu na Uštah,
• potrdilo o prisotnosti.

Prijavo pošljite na pin-opp@pzs.si ali Planinska zveza Slovenije, p.p. 214, Ob železnici 30a, 1001 Ljubljana.
Omejeno število prostih mest (25). Soudeležba znaša 50 €.
Dodatne informacije: pin-opp@pzs.si.

PZS, 27.01.2020 ob 0. uiri
Usposabljanje za strokovni kader v marcu

DOC Prijavnica
XLS Predviden urni usposabljanja

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije