Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Desni slap

AO Jesenice - Luka Karlin: ... v Prisanku. - V soboto mi zvoni telefon - meni neznana številka.

V upanju na žameten glas mlade prodajalke Kosmodiska se na drugi strani javi Matija Volontar. Prva misel - zih se je zmotu. Fant je iskal soplezalca za plezanje slapu v ledu - druga moja misel - a se je spet zmotil.
Ker kot tipičen Slovenec ne kompliciram, ampak iščem rešitve, sem privolil v dogodivščino naslednji dan. V nedeljo sva se dobila pred kočo na Gozdu malo pred 13h (namesto da bi doma jedla govejo župco in tenstan krompir), pregledala s seboj prinešeno opremo in počasi krenila pod Prisank. Vreme je bilo idealno za plezanje - mraz, kva pa druzga.

Na pristopu sem veselo Matija spraševal to in ono kar se tiče alpinizma (opravljala nisva), opazila sva lepo narejeni Levi slap in navezo, ki je že veselo pikala v najini smeri. Ob vznožju slapu sva ponovila osnove lednega plezanja, nato pa je Matija veselo zaštartal v led. Voda v slapu je veselo žuborela, jaz pa sem z vsakih metrom plezanja vedno bolj užival. Slap je dobro narejen, sveča proti koncu slapu ni do konca povezana, tako da sva jo lepo obvila po levi strani. Vrh sva dosegla do večerne zarje, sledil je spust v štirih abzajlih.
Vznožje slapu sva dosegla v trdi temi, pot do avta je minila v soju naglavnih lučk, razšla pa sva se vesela in z dogovorom, da to ni bila najina zadnja skupna tura.
Matija, hvala!

AO Jesenice, 13.01.2020
Desni slap v Prisanku

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije