Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nesreča v Bohinjskih gorah

Delo - STA: ... usodna za planinca - Zdrsnil v globel 
Večer  Primorske novice

Planinec iz občine Tolmin je v Bohinjskih* gorah zdrsnil v globel na strani planine Razor med Žabijskim kukom in Voglom in umrl.

Slovenske gore so terjale novo smrtno žrtev. 52-letni planinec iz občine Tolmin je v Bohinjskih gorah zdrsnil v globel na strani planine Razor med Žabijskim kukom in Voglom in umrl, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Novogoriški policisti so bili davi obveščeni, da svojci pogrešajo 52-letnega domačina iz enega od od naselij v občini Tolmin. Policijska patrulja je ugotovila, da se je pogrešani prejšnji dan odpravil v hribe in se zvečer ni vrnil domov. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je planinec v globeli med Žabijsškim kukom in Voglom na strani planine Razor opazil negibno človeško telo.

Pripadniki gorske enote posebne policijske enote policijske uprave Nova Gorica in pripadniki gorsko-reševalne službe Tolmin so na kraj nesreče odleteli z vojaškim helikopterjem in ugotovili, da je nesrečni planinec zdrsnil in nato drsel po strmem pobočju približno 200 metrov ter mrtev obležal v globeli. Tuja krivda za nesrečo je izključena.

Truplo so s helikopterjem nato prepeljali na heliodrom v Tolminu.


* Primerneje Bohinjsko-Tolminskih, tudi Tolminsko-Bohinjskih ...

 

Primorske novice, 13.01.2020 >>>
Pogrešanega planinca so našli mrtvega v globeli

Delo, 12.01.2020 15.28
Nesreča v Bohinjskih gorah usodna za planinca

Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić/Delo


Večer, 12.01.2020 15.21
V gorah nad Bohinjem se je smrtno ponesrečil planinec

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije