Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.01.20

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 12.33 je iz Turskega žleba proti Okrešlju v občini Solčava pri sestopu zdrsnilo planinki in se je med drsenjem poškodovala. Posredoval je helikopter Slovenske vojske z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči in reševalcem letalcem GRS postaje Celje, ki so dostopili do poškodovanke, jo oskrbeli, nato pa s helikopterjem prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 12.06 je na poledenelem pobočju Raskovca v občini Bohinj zdrsnil planinec in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Bohinj so planinca pripravili za prevoz s helikopterjem Slovenske vojske, ki je poškodovanca prepeljal v SB Jesenice.

Ob 15.32 je na Mali Mojstrovki, občina Kranjska Gora, planinec zaradi neprimerne opreme zdrsnil po melišču in si poškodoval glavo. Reševalci GRS Kranjska Gora so ga oskrbeli, nato pa je bil s helikopterjem Slovenske vojske prepeljan v SB Jesenice.

Ob 15.41 so se v severni steni Razorja, občina Kranjska Gora, zaplezali trije plezalci in niso imeli vrvi. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska Gora in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Plezalce so s pomočjo vitla dvignili v helikopter in jih prepeljali v Kranjsko Goro.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji megla ali nizka oblačnost. Šibka burja na Primorskem bo do večera ponehala.
V ponedeljek bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Zvečer se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo.

V torek in sredo bo na Primorskem in Notranjskem, občasno pa tudi ponekod v osrednji Sloveniji, zmerno do pretežno oblačno, drugod povečini sončno. Pihal bo jugozahodni veter.

12.01.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije