Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Patagonija in Nanos

Razdrto: v petek, 10. januarja, ob 18. uri potopisno predavanje Tomo Šarf: Patagonija, ob 20. uri pa nočni pohod na Nanos po polni luni

Tomo Šarf: Patagonija

Patagonija je ozemlje na jugu Južne Amerike, ki obsega južne predele Argentine v Čili, Tomo pa nam bo s sliko v besedo predstavil območje med Barilochejem in Ognjeno zemljo. Bariloche (San Carlos de Bariloche) je mesto v argentinski provinci Rio Negro, Ognjena zemlja (Tierra del Fuego) pa je otočje na skrajnem jugu Južne Amerike.

Tomo Šarf, dolgoletni organizator gorskotekaških prireditev na Šmarni gori, je bil predsednik odbora za gorske teke pri AZS in je že dolga leta enega izmed vodstvenih oseb, trenutno sekretar, WMRA (svetovno združenje za GT pri Atletski federaciji), s potopisnimi predavanji že gost dvakrat , najprej je bil pripravljen pred potovanjem po Aljaski, drugi pa je predstavil osrednji del ZDA - med Denverjem v Las Vegasom, kjer je bil predal Skalno gorovje v obiskal nekaj najbolj znanih parkov.

Nočni pohod na Nanos

Ščip bo tokrat na dan pohoda. Tradicionalni redni pohodi so v petek, do šest dni pred polno luno ali na dan ob polni luni od septembra do maja. Šli bomo ob vsakem vremenu, zato se primerno oblecite in opremite (čevlji, palice, lučka, rokavice, zaščitne rokavice, kapa, podkapa, ustrezna oblačila, gamaše, goretex …), glede na trenutne vremenske razmere, lahko so že zimske. Potrebna je dobra kondicija in izkušnje.
Ponavadi hodimo ob naravni svetlobi, ker je vidljivost dobra tudi brez dodatnih lučk. Tempo bomo prilagodili najpočasnejšim, predviden čas vzpona pa je največ 90 minut. Vsak udeleženec s tem, ko se udeleži pohoda, zagotavlja, da je zdrav in psihofizično sposoben ter da je seznanjen s tem, da se bo udeležil pohoda na lastno odgovornost in da od organizatorja ne bo v nobenem primeru zahteval nikakršne odgovornosti, udeleženec pa pri tem nima do organizatorja nobene druge obveznosti, razen upoštevanja navodil na pohodu.
Postanek v Vojkovi koči na Nanosu, po vrnitvi v Razdrto pa se bomo zbrali (kdor bo hotel) v Baru Nanos na kozarčku kuhanega vina, kjer nas vedno počakajo in postrežejo v prijetnem okolju.

Vabljeni so tako tisti, ki bodo prisluhnili samo predavanju, ali pa drugi, ki se bodo udeležili samo vzpona na Nanos, seveda pa vabim vse na oba dogodka.

Bar Nanos Razdrto, ...01.2020



Fb: Potopisno predavanje

 


Fb: Nočni pohod na Nanos
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27635

Informacije

Informacije