Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Razpis za oskrbnika

PD LPP, ...01.2020
Razpis za oskrbnika koče na Planini pri Jezeru

četrtek, 9. januar 2020, ob 05:30, Urednik G-L, ogledov: 352

... planinske koče na Planini pri Jezeru - Planinsko društvo LPP, Ljubljana

Koča na Planini pri Jezeru stoji nad jezerom v osrčju Fužinskih planin nad Bohinjem. PD Viator (sedaj Planinsko društvo LPP) je leta 1975 od pašne skupnosti Stara Fužina dobilo v najem staro »sirarco«, ki jo je naslednje leto preuredilo v planinsko postojanko. Koča je 31. julija 1981 pogorela do tal. Še istega leta so se planinci PD Viator odločili, da zgradijo novo postojanko. Kupili so zemljišče s pogoriščem in na temeljih stare koče zgradili novo, sodobno planinsko postojanko, ki so jo slovesno odprli 2. septembra 1984.

Koča ima v dveh gostinskih prostorih 80 sedežev. V osmih sobah je 86 ležišč. Zimska soba ima devet ležišč. WC z umivalnico je v pritličju in v prvem nadstropju. Gostinski prostor je ogrevan s kmečko pečjo. Koča ima lastno električno energijo – agregat in FV centralo (sončna energija) – ter zajetje s pitno vodo.
Koča ima certifikata »Okolju prijazna koča« in »Družinam prijazna koča«. V koči je mogoče organizirati planinske šole, tečaje, srečanja, pa tudi kot turist preživeti nekaj dni dopusta ter uživati v prijaznosti gostiteljev in lepotah Fužinskih planin.
Koča obratuje od začetka junija do konca septembra.
Več o PD LPP in koči na Planini pri Jezeru: www.pdlpp.si >

Delo oskrbnika koče na Planini pri Jezeru zahteva izkušnje z vseh področij planinskega gospodarstva. Poleg gostinskih in kulinaričnih znanj, ki zahtevajo poznavanje sistema HACCP, je pomembno tudi poznavanje tehničnega dela obratovanja koče (nadzor in upravljanje) v smislu dobrega gospodarja (solarni sistem, agregat, toplotna črpalka, črpanje vode, čistilna naprava itd.).

Zahtevajo se tudi znanje uporabe računalnika, ki zajema upravljanje z davčno blagajno in z aplikacijo za prijave gostov e-gost, ter osnovna računalniška znanja (e-pošta, Word itd.). Glede na to, da kočo obišče veliko tujih gostov, je potrebno vsaj osnovno znanje angleščine in nemščine. Tudi poznavanje okoliških gora in planinskih poti je pomembna vrlina oskrbnika. Pogoj za dobrega oskrbnika, ki bi ga želeli imeti, je tudi osebna urejenost, veder značaj, profesionalen pristop pri vodenju oskrbniške ekipe in prijazen odnos do obiskovalcev.

Svojo prijavo s poudarkom na dosedanjih izkušnjah in znanjih na področju enakih ali podobnih opravilih pošljite na društveni naslov do 20. februarja 2020.
Z izbranimi kandidati bodo opravljeni ločeni razgovori. Prednost bodo imeli kandidati, ki izpolnjujejo pogoje, navedene v razpisu.
 
Za dodatne informacije pišite na pd[email protected]
ali Planinsko društvo LPP, Celovška 160, 1000 Ljubljana
eXTReMe Tracker