Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Snega ni

Slovenske novice, 29.12.2019 12.18
BRRRRRR Snega ni na vidiku, sredi januarja pa ...


Sredi januarja naj bi dva dni snežilo. FOTO: Accuweather

ponedeljek, 30. december 2019, ob 05:26, Uredništvo G-L, ogledov: 415

Če želite na sneg, je treba v više ležeče predele Slovenije, a je v gorah nevarnost plazov. FOTO: Jure Eržen, DeloSlovenske novice: ... na vidiku, sredi januarja pa ...

Na Kredarici so danes [29.12.2019] zjutra namerili skoraj –14 stopinj Celzija.

Če želite na sneg, je treba v više ležeče predele Slovenije, a je v gorah nevarnost plazov. FOTO: Jure Eržen, DeloDanes in jutri bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod severni ali severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Zadnji dan leta 2019 in prvi dan leta 2020 bo pretežno jasno, po nekaterih kotlinah se bo zadrževala megla, napoveduje agencija za okolje (Arso). Tudi v nadaljevanju novega leta bodo naši kraji še naprej pod vplivom izrazitega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad srednjo Evropo. Kaže na precej jasno vreme, po nižinah bo marsikje zjutraj in dopoldne megla, ki bo lahko ponekod tudi dolgotrajnejša. Najnižje temperature bodo še vedno pod ničlo, a nekoliko višje kot zadnje dni.

Medtem ko smo le dočakali bolj zimske temperature, pa snega ni na vidiku. Možnost za snežne padavine je, sodeč po napovedi vremenskega portala AccuWeather, šele sredi januarja, natančneje 15. januarja. Ker so dolgoročne napovedi precej nezanesljive, bo na to, ali nas bo le prekrila snežna odeja, treba še počakati.

eXTReMe Tracker