Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ko se dotakneš neba

Gorenjski glas, 04.12.2019 10.33
Poročena sta bila le deset dni

torek, 10. december 2019, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 541

Gorenjski glas - Igor Kavčič: Poročena sta bila le deset dni

Pisatelj Ivan Sivec bo v prvih decembrskih dneh predstavil svojo 158. knjigo z naslovom Ko se dotakneš neba. Zgodba o nesrečni usodi kamniškega alpinista Ceneta Kramarja. Mengeš – Pred dnevi je izšla nova knjiga našega najbolj plodovitega pisatelja Ivana Sivca z naslovom Ko se dotakneš neba. Zgodba, ki je tokrat spodbudila njegov pisateljski navdih, je doma na Kamniškem in se dotika tako neba kot človeških usod, za katere se nam včasih zdi, da so nekje zapisane – za vsakega posameznika posebej.

Gre za ganljivo zgodbo o pogumu in ljubezni med alpinistom Cenetom Kramarjem in Ivico Strehovec. Kramar se je na poročnem potovanju v Franciji med drugim pripravljal tudi na vzpon na Everest, vendar je v francoskih Alpah pod goro Dru v hudem neurju omagal in zmrznil. Tako sta bila z Ivico poročena samo deset dni. Fotografijo mogočne gore Dru pod Mont Blancom, ki krasi naslovnico knjige, je posnel France Stele, spremno besedo in uredniško delo pa je imel na skrbi France Malešič, Cenetov vzgojitelj in eden od njegovih soplezalcev.

Knjigo bo avtor premierno predstavil danes, v sredo, 4. decembra, ob 18. uri v rojstnem kraju Ivice Strehovec na Koželjevi domačiji na Gori pri Komendi, v soboto, 7. decembra, ob 20. uri bo avtor knjigo predstavil še v Cenetovem rojstnem kraju v Zgornjem Tuhinju, v petek, 13. decembra, ob 19. uri pa bo predstavitev še v frančiškanskem samostanu v Kamniku. Na predstavitvah knjige bodo poleg glasbenikov oziroma pevcev sodelovali tudi mnogi Cenetovi prijatelji, kamniški alpinisti in gorski reševalci. Vabljeni na predstavitve knjig in klepet z Ivanom Sivcem.

Oznake: ALP, BIB
eXTReMe Tracker