Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.12.19

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 12.44 je pod vrhom Vrtače, občina Žirovnica, spodrsnilo tujemu planincu, ki si je pri tem poškodoval nogo in ni mogel sam sestopiti. Reševalci GRS Radovljica so na klasični način odšli reševat poškodovanega planinca in ga s pomočjo vrne tehnike spravili do Smokuške planine, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 10.04 je na poti iz Mačkovega grabna proti Polhograjski grmadi, občina Dobrova-Polhov Gradec, pohodnika obšla slabost. Reševalci NMP so mu na kraju nudili pomoč, gorski reševalci GRS Ljubljana pa so ga z nosili prenesli nekaj sto metrov nižje do reševalnega vozila.

Ob 12.25 se je na težko dostopnem območju Koprivne v občini Črna na Koroškem poškodoval gozdar. Gasilci PGD Črna na Koroškem, reševalci GRS Koroške in ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovanca oskrbeli in prenesli do helikopterja. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na krovu ga je prepeljala v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 16.31 je bila na območju Kotovega sedla, občina Kranjska Gora, izpeljana iskalna akcija za pogrešanim jadralnim padalcem. V iskalni akciji so sodelovali gorski reševalci GRS Rateče. Okoli 17.00 je bila oseba najdena v Planici.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo oblačno, le na vzhodu dopoldne še delno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Proti večeru bo na zahodu začelo rahlo deževati. Ponekod bo zapihal južni veter, ob morju jugo. Ponoči se bo dež okrepil in se razširil nad vso državo.

V ponedeljek bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo ob koncu padavin popoldne spustila pod 500 metrov nadmorske višine. Zvečer se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
V torek bo dokaj jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.
V sredo bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

 

01.12.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije