Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.11.19

 Predviden razvoj vremena – Potresa

Ob 8.09 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje zabeležili potres magnitude 1,6 v bližini Rateč, občina Kranjska Gora, 76 km severozahodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Rateč in okolice. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Ob 9.00 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje zabeležili potres magnitude 2,0 v bližini Črne na Koroškem, 57 km severovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili številni prebivalci Koroške. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Predviden razvoj vremena

V torek bo v zahodni in delu osrednje Slovenije oblačno, predvsem na zahodu bo občasno deževalo. Na območju Julijskih Alp bo meja sneženja med 800 in 1200 metri nad morjem. Drugod bo suho vreme, nekaj sonca bo predvsem v vzhodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, ki bo zvečer ponehal. Ponoči bodo padavine na zahodu ponehale, proti jutru se bo na Primorskem, kjer bo začela pihati šibka burja, delno razjasnilo. Na vzhodu se bo pooblačilo in zjutraj bo ponekod ob meji s Hrvaško pričelo rahlo deževati.

V sredo bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo. Drugod bo oblačno, dež v vzhodni Sloveniji se bo nekoliko okrepil in popoldne zajel tudi severne in osrednje kraje.

V četrtek in petek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

 

19.11.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije