Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Za obisk Španije

...11.2019
Žibert je poleg tacenskega mestu pod Šmarno goro


Napovedujemo: 
28. november 2019: Jani Bele: Pazi - plaz!

torek, 12. november 2019, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 139

Turni klub Gora vabi v četrtek, 14. novembra, ob 20. uri v okrepčevalnico Žibert na predavanje Boris Miklič: ... je ponavadi najboljši čas spomladi ali v jeseni.

Najboljši čas za obisk Španije, ko ne smučate, je ponavadi spomladi (od maja do junija) ali v jeseni (od septembra do novembra).
Tako je bilo treba dvakrat iti v Španijo. Kaj pa je na poti po Španiji dih jemajoče: mivkaste plaže na Costa del Sol, prazgodovinski domeni pri Antequeri, skalovje vseh oblik na gori El Torecal, vrtovi Alhambre v Granadi, muslimansko krščanska cerkev La Mezquita v Córdobi, flamenco v Sevilli, Puente Nuevo čez kanjon v Rondi, Puerta del sol in tapasi (Mercado San Miguel) v Madridu.
Ker je bilo treba iti dvakrat na dva različna kraja (Andaluzija in Madrid) sva šla najprej z Dragano na krožno potovanje po Andaluzija (Malaga, Antequera, El torecal, Granada, Sierra Nevada, Cordoba, Sevilla, Cadiz, Gibraltar in Fuengirola).
Drugo potovanje pa je bilo solo odkrivanje Madrida in okolice (Toledo) in še test mojega znanja španščine, na primer: soy esloveno. Hablo un poco de español. Como esta?

eXTReMe Tracker