Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševalna akcija

Primorski dnevnik: ... v Karnijskih predalpah

Primorski dnevnik, 02.11.2019 17.50

Alarm sta sprožila dva mlada alpinista v težavah na gori Cima dei Preti

Reševalci so dva mlada alpinista, ki sta se znašla v težavah na gori Cima dei Preti v Karnijskih predalpah dosegli ob 15.20 in ne ob 13. uri, kot je prvotno kazalo. Oba se dobro počutita, sta pa premražena zaradi prenočitve na prostem. Gre za 30-letno C.M. in 45-letnega C.M., oba sta iz Padove.

Vremenske razmere so na vrhu zelo neugodne, ob slabi vidljivosti tudi močno sneži. Reševalci so začeli z zavarovanim spustom. Pri tem se jim bodo pridružili še nekateri kolegi, drugi pa jih bodo pričakali v bivaku Greselin. Za zaključek reševalne akcije bo potrebnih še nekaj ur, zvečer bi morali biti vsi na varnem.


V Karnijskih predalpah je na gori Cima dei Preti med Furlanijo Julijsko krajino in Venetom v teku reševalna akcija. Alarm sta davi z aplikacijo Georesq sprožila dva mlada alpinista v težavah. Poziv so prejeli gorski reševalci iz Valcelline. Dva reševalca je helikopter civilne zaščite uspel prepeljati do bivaka Greselin, višje zaradi sneženja ni mogel poleteti. Nato sta malo pred 13. uro peš dospela do dveh mladih alpinistov, ki sta obstala na višini 2500 metrov. Ponesla sta jim hrano in obleke. Na vrhu so razmere težavne zaradi sneženja.

Primorski dnevnik, 02.11.2019
Mlada alpinista se dobro počutita, sta pa premražena

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27535

Informacije

Informacije