Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Skupnost šol

TNP, 07.11.2019
NOVA INOVATIVNA ORODJA TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA ZA ŠOLE SKUPNOSTI BIOSFERNEGA OBMOČJA JULIJSKE ALPE

petek, 8. november 2019, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 161

Biosfernega območja Julijske Alpe (UNESCO MAB) je prva tovrstna povezava osnovnih šol in upravljavca zavarovanega območja v tako velikem obsegu ...

... in na tako izredno pomembnem območju, kot sta Triglavski narodni park in Biosferno območje Julijske Alpe. Skupnost šol vključuje 38 osnovnih šol. Povezuje več kot 7.000 osnovnošolcev ter ravnateljev in učiteljev v skrbi za Triglavski narodni park in njegovo vplivno območje.

V šolskem letu 2019/2020 bo vsaka šola članica Skupnosti šol prejela visoko gredo, ki je pripravljena za sajenje, info točko v obliki interaktivnega zemljevida, dostop do Triglavske zakladnice – nove spletne platforme z učnimi vsebinami, vsi učenci Skupnosti pa bodo prejeli novo številko otroškega časopisa.

Javni zavod Triglavski narodni park je nove pridobitve predstavil in jih Osnovni šoli Franceta Bevka Tolmin predal 6. novembra. Nove pridobitve bodo učencem omogočile interaktivno, izkustveno in praktično pridobivanje znanja o naravovarstvu in Triglavskem narodnem parku.

Dogodek je bil hkrati tudi praznovanje 1. rojstnega dne Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe. 160 otrok iz 3., 4. in 5. razreda OŠ Tolmin je na dogodku skupaj s sodelavci in direktorjem Triglavskega narodnega parka mag. Janezom Rakarjem, ravnateljem OŠ Tolmin g. Vladimirom Mavrijem, podžupanom občine Tolmin g. Tomažem Štenklerjem in predsednico Nacionalnega odbora UNESCO MAB dr. Rosano Cerkvenik spoznavalo dobrobiti lokalno pridelane hrane, o čemer se bodo lahko praktično poučili tudi ob visoki gredi, spoznali so bogastvo življenja v tleh (kar 25% celotne zemeljske biotske pestrosti se skriva tam!), v spletni platformi Triglavska zakladnica so rešili kviz in prelistali novo številko časopisa Triglavskega narodnega parka za mlade.

Podobni dogodki za učence s predstavitvijo novost in praznovanjem prve obletnice Skupnosti se bodo do konca koledarskega leta zvrstili po vseh 38 šolah Biosfernega območja Julijske Alpe.

Oznake: TNP, USP
eXTReMe Tracker