Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zapadlo pet centimetrov

Slovenske novice: ... snega, vremenarjio svarijo

Čaka nas deževen dan.

LJUBLJANA – Na Kredarici je v zadnjih 12 urah zapadlo pet centimetrov novega snega. Višina snežne odeje okoli koče pod Triglavom je tako debela 15 centimetrov, kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso).

Snega pod približno 2000 metri v bližnji prihodnosti ni pričakovati, lahko pa pričakujemo obilne padavine. Vremenoslovci so za večji del Slovenije razglasili oranžni, drugi najvišji alarm. Do torka pozno zvečer pričakujemo obilnejše padavine z dolgotrajnimi nalivi. Krajevno bo v zahodni, osrednji, južni in jugovzhodni Sloveniji predvidoma padlo od 50 do okoli 100 litrov na kvadratni meter, v Julijskih Alpah lokalno do okoli 150 litrov na kvadratni meter, drugod pa od 20 do okoli 50 litrov na kvadratni meter dežja.


Obilne padavine na današnji dan smo imeli v Sloveniji tudi pred leti. Leta 1966 je ponekod zapadlo več kot 300 mm dežja, leta 1980 pa je do jutra marsikje po nižinah in dolinah v 48 urah zapadlo rekordno veliko snega za začetek novembra. Čez dan je bilo še nekaj padavin, a je zaradi otoplitve v višinah pod 2000 metrov sneg povsod prešel v dež. V Podbrezju na Gorenjskem je sneg segal 57 centimetrov visoko, v Bohinjski Bistrici 56 cm, v Črni vasi na Barju 54 cm, v Cerkljah na Gorenjskem in Škofji Loki 44 cm, v Cerknici 41 cm, v Bovcu 36 cm, na postaji Ljubljana Bežigrad 30 cm, v Mariboru 25 cm in v Ilirski Bistrici ter Črnomlju 24 cm.

Slovenske novice, 05.11.2019 11.44
NALIVI | FOTO: Zapadlo pet centimetrov snega, vremenarji svarijo

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije