Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.11.19

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 14.26 je na markirani planinski poti v Podljubelju, občina Tržič, osebo obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Tržič in reševalci NMP Tržič. Osebo so oskrbeli in odpeljali v SB Jesenice.

Ob 23.09 so pri sestopu iz Mrežc nad Pokljuko, občina Gorje, pogrešali pohodnika, ki se je ločil od skupine in je sam sestopil v dolino. Gorski reševalci postaje GRS Radovljica so v več skupinah, po različnih poteh odšli proti Mrežcam in mlajšega pohodnika, ki je na poti zašel, našli ob 1.30 pod Blejsko kočo pod planino Lipanco podhlajenega in ga prepeljali do lokacije, kjer je bila njegova skupina. Člani njegove skupine so poskrbeli, da mu je bila nudena ustrezna zdravniška oskrba.

Ob 17.48 je v okolici Bizovika v Ljubljani na gozdni poti proti Orlam občanka z majhnim otrokom in psom zašla in ni našla poti proti domu. Gorski reševalci GRS Ljubljana so jo ob 18.45 našli in pospremili domov.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo oblačno, nekaj jasnine bo občasno le na severovzhodu države. V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo začelo rahlo deževati. V višjih legah in po nižinah Štajerske in Pomurja bo pihal jugozahodni veter.

V nedeljo bo v severovzhodnih krajih spremenljivo, drugod pretežno oblačno s pogostimi padavinami, ki bodo močnejše v zahodni Sloveniji. Pihal bo veter južnih smeri, ob morju jugo.
V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale. Popoldne se bo prehodno delno razjasnilo.
V noči na torek bo na zahodu znova začelo deževati. Padavine se bodo v torek dopoldne širile proti vzhodu. Jugozahodni veter se bo znova okrepil.

03.11.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije