Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.10.19

GRS v sedmih (7) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.33 si je na vrhu hriba Vrtec nad planino Dedno polje v občini Bohinj planinec zlomil roko v zapestju. Ponj je odletel helikopter Slovenske vojske z združeno dežurno ekipo GRS in HNMP na Brniku in ga prepeljal v SB Jesenice.

Ob 14.08 se je tujemu alpinistu v navezi v severni steni Jalovca odlomil oprimek. Padel je 15 metrov v globino in se poškodoval. Ponj so odšli gorski reševalci GRS Rateče in helikopter Slovenske vojske z združeno dežurno ekipo GRS in HNMP na Brniku. Poškodovanega plezalca in nepoškodovanega soplezalca so s helikopterjem prepeljali v Tamar, od tam pa so ju prepeljali reševalci GRS Rateče do Planice, kjer sta imela parkirano vozilo. Medicinsko pomoč bosta poiskala v domovini.

Ob 15.00 je na planini Uskovnica v občini Bohinj gorski reševalec GRS Bohinj pomagal onemoglemu planincu, ki ni mogel nadaljevati poti. Prepeljal ga je do parkirišča na Rudnem polju, kjer je imel parkirano vozilo.

Ob 18.54 se je na območju Jalovca, občina Rateče, izgubil planinec. Gorski reševalci GRS Rateče so osebo našli in na klasični način pospremili v dolino.

Ob 19.53 sta se med Planino Blato in Planino Jezero, občina Bohinj, zaradi nepoznavanja poti izgubila planinca. Načelnik GRS Bohinj je izgubljena planinca po telefonu usmerjal, da sta prišla nazaj na pravilno pot.

Ob 14.05 se je pri padcu v pogorju Bavškega Grintavca, občina Bovec, poškodoval planinec. Oskrbeli so ga družinski člani, posadka s helikopterjem Slovenske vojske pa ga je v spremstvu združene ekipe HNMP in GRS prepeljala na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 15.31 si je pod vrhom Snežnika, občina Ilirska Bistrica, tuja državljanka poškodovala gleženj in ni morala [mogla] sestopiti v dolino. Gorski reševalci GRS Ljubljana so jo oskrbeli ter jo prenesli do parkirišča, kjer so jo prevzeli svojci in prepeljali v katinarsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek se bo postopno pooblačilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah še megla. Zvečer bo ponekod v severni in zahodni Sloveniji pričelo rahlo deževati. Na Primorskem bo popoldne zapihala šibka burja.

V torek bo oblačno, občasno bo deževalo. Zvečer se bo meja sneženja spustila do okoli 1400 metrov nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, burja na Primorskem se bo popoldne krepila.
V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Meja sneženja bo na okoli 800 metri nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V četrtek bo suho vreme.

28.10.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije