Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zakaj tako?

V sredo, 16. oktobra, je bil na Lovrenških jezerih prijeten jesenski dan, ki se je spremenil v razočaranje, ogorčenje in začudenje.

Tu nisem bila prvič, prvič pa sem videla nekaj, kar v to okolje ne sodi. Pred časom je znanec, sicer turistični vodnik, v razgovoru omenil cigaretne ogorke, ki kazijo okolico Lovrenških jezer, imela sem priliko iti tja in videti ta res žalosten prizor. Od kdaj?

Torej, najmanj kar sledi je, da cigaretni ogorki tja NE SODIJO in brezvestni kadilci niso samo packi, ki ne vedo niti, da so cigarete izdelane iz celuloznega acetata, odnosno gre za celulozo, obdelano z ocetno kislino, ki se uporablja kot osnova za umetna vlakna in plastiko. Ta vlakna se razgrajujejo več desetletij. Sicer so cigaretni ogorki razgradljivi, vendar še vedno vsebujejo strupe, filtri v cigaretah pa so narejeni iz majhnih plastičnih delcev.

Pri vsej informiranosti, opozarjanju in še kaj, se še vedno najdejo posamezniki, ki ne vedo, kaj je ohranjanje narave in sprašujem se ali bi ravnali drugače, če bi bil tam npr. stoječi pepelnik, ki pa bi ga seveda moral kdo od časa do časa tudi počistiti.

Sicer se Rogla razvija, vendar kar nikjer ni bilo videti nobenih, kaj šele ličnih, okolju primernih smetnjakov, sama okolica je bila kar žalostna, nasmetena in »počikana«! Če so bili pa so dobro skriti?
Nevenka Rajhman, VGN
Vir: PZS.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije