Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predstavitev Evforije

Turni klub Gora vabi v četrtek, 10. oktobra, ob 20. uri v okrepčevalnico Žibert na predstavitev knjige Evforija - Cici in Mucki

Spomnimo: Cici in Mucki sta lani premagali eno najtežjih gorskotekaških preizkušenj prek andorskih Pirenejev: 233-kilometrsko Evforijo. Ta jima je dala vetra, a sta se z obilo zagrizenosti, srboritosti in trme prebili skoznjo do zaslužene "evforije".

Še istega poletja je Cici spet popeljala mulce Vzgojnega zavoda Kranj na tradicionalno pešpot od Kranja do Pirana. Kot priča številnim vzponom in padcem, dvomom, majhnim borbam, navalom navdušenja od drobnih zmagah je spoznala, da se jim na poti dogajajo natanko takšne stvari, kot se ultrašem na najbolj prestižnih vzdržljivostnih prireditvah. Nastala je knjiga Evforija, kjer preplete oba dogodka v eno samo zgodbo s sporočilom, da vsak korak za korakom zmore vse. Knjiga je prežeta s humorjem in iskrivostjo, kar poznamo že iz Cicinih TS poročil, bogatijo pa jo še razmišljanja o teku in življenju na sploh ter nepogrešljiv pridih samoironije.

Vabljeni na literarno-potopisno predstavitev. Odlomek iz knjige: "Če bi le lahko, če bi bil tam, bi ga na gobec. Tistega, ki si je izmislil vse to, ki me je v to pahnil in ki nas za nameček še zavaja. Oprla sem se na palice in premišljevala, če bi odleglo, da znorim. Da tulim, mlatim naokoli in raztrgam opremo. Da pošljem v k...c ves svet. Najbrž ne bi. Še vedno bi se morala vrniti dol in še vedno bi me čakal klanec na oni strani. Le še bolj izpraznjena bi bila. Obrnila sem se in se vrnila k razpotju."

Za neučakane pa še povezava za pokušino >

...10.2019
Žibert je poleg tacenskega mestu pod Šmarno goro

 

Napovedujemo: 

17. oktober 2019: Darja in France: Iberska visoka planota - Madrid z okolico

7. november 2019: Mišo Jenčič: Livigno in utrdbe na francosko- italijanski meji - dve vrhunski področji za gorsko kolesarjenje

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije