Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po izjemno uspešnem

... evropskem prvenstvu 2019 v športnem plezanju vabijo na novinarsko konferenco,

... ki bo v sredo, 9. oktobra, ob 13. uri v sejni sobi Triglav Planinske zveze Slovenije.

Slovenija je na evropskem prvenstvu (EP) 2019 v športnem plezanju osvojila kar tri medalje in dva naslova evropske prvakinje ter tako skupno število slovenskih odličij z EP dvignila na 23. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju še nikoli do zdaj ni imela evropskih prvakinj v težavnosti in balvanih v isti sezoni, tako da je letos postavila še en mejnik, sicer pa se je že z desetega zaporednega EP vrnila z vsaj eno kolajno.

Lučka Rakovec (PK FA) si je v svoji prvi polni sezoni med članicami 6. oktobra na EP v težavnostnem plezanju v Edinburgu priplezala zlato medaljo in le teden dni po svojih premiernih stopničkah v svetovnem pokalu v Kranju poskrbela za nov vrhunski dosežek, tik pod odrom za zmagovalce pa sta bila Mina Markovič (ŠPK Plus), slovenska rekorderka evropskih prvenstev, in Martin Bergant (PK Škofja Loka).
Mesec prej, 7. septembra, sta na EP v balvanskem plezanju v Zakopanah zlata Urška Repušič (APD Kozjak Maribor) in srebrna Vita Lukan (ŠPO Radovljica) poskrbeli za dvojno slovensko zmagoslavje na prvenstvu stare celine.

Dekleta tako nadaljujejo izjemno sezono slovenske reprezentance, ki je osupnila na svetovnem prvenstvu avgusta na Japonskem, ko se je Janja Garnbret (Šaleški AO) vpisala v zgodovino kot edina, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah, njen uspeh pa je s srebrom v težavnosti dopolnila Mia Krampl (AO PD Kranj).

PZS, 07.10.2019
Rakovčeva in Repušičeva evropski prvakinji v športnem plezanju | vabilo na nov. konferenco
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27485

Informacije

Informacije