Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.09.19

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 10.51 se je na planinski poti z Zelenega jezera proti Jezeru Ledvica, občina Bohinj, poškodoval planinec. Posredovali gorski reševalci postaje GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS na Brniku z vojaškim helikopterjem, s katerim je bil odpeljan v jeseniško bolnišnico.

Ob 17.51 sta se v alpinistični smeri na Veliki Babi, občina Jezersko, zaplezala dva alpinista. Gorski reševalci GRS Jezersko so skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku in helikopterjem slovenske vojske alpinista prepeljali v dolino.

Ob 19.03 so na Planini jezero v občini Bohinj gorski reševalci GRS Bohinj oskrbeli obolelo osebo in jo prepeljali v dolino.

Ob 14.20 se je na poti proti tromeji, občina Kranjska Gora, planinca obšla slabost in bolečine v nogah. Gorski reševalci GRS Rateče so ga oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 11.35 se je na Rudnem polju, občina Bohinj, poškodovala planinka, Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so osebo oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne se bo po kotlinah in dolinah zadrževala megla. Popoldne se bo v hribovitih krajih na zahodu oblačnost povečala.

V torek bo v zahodni in severni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, čez dan bo postopno tudi drugod nekoliko bolj oblačno. Popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne padavine. V noči na sredo bodo padavine vse pogostejše, predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte. Zapihal bo severovzhodnik.
V sredo dopoldne bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo.
V četrtek bo sončno in sveže z vzhodnim vetrom, na Primorskem pa bo pihala šibka do zmerna burja.

16.09.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije