Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 13.09.19

13.09.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

petek, 13. september 2019, ob 10:20, Franci Savenc, ogledov: 482

GRS v šestih (6) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 17.25 se je v Gozd Martuljku, občina Kranjska Gora, poškodovala oseba. Reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 20.47 sta se v Ukancu na poti proti Komni, občina Bohinj, izgubila dva planinca. Reševalci GRS Bohinj so na klasičen način prišli do planincev, jih rešili z vrvno tehniko in odpeljali nazaj v dolino.

Ob 11.25 si je na območju Velikega Šumika na Pohorju, občina Ruše, tuj državljan ob padcu poškodoval ramo. Reševalci GRS Maribor so mu na kraju dogodka nudili prvo pomoč in ga pospremili do ceste, kjer so ga v oskrbo prevzeli reševalci NMP Maribor.

Ob 11.18 so reševalci GRS Tolmin posredovali na območju Breginja v občini Kobarid, kjer je v skupini pohodnic eno od njih obšla slabost, druga pa si je pri padcu poškodovala koleno. Reševalci GRS Tolmin so ju oskrbeli na kraju samem in pospremili do vozila, s katerim sta bili prepeljani v nadaljnjo oskrbo.

Ob 15.06 si je na grebenu med vrhoma Mali Muzec in Ribežnik v občini Kobarid planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS na Brniku. Poškodovanca so s helikopterjem SV prepeljali v SB Jesenice.

Ob 8.40 se je na težko dostopnem kraju v gozdu v Javniku, občina Podvelka, pri podiranju dreves hudo poškodoval gozdar. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, Brezno Podvelka, Kapla, reševalci GRS Maribor in reševalci ZRCK Ravne na Koroškem, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli ter jo prenesli do helikopterja SV, ki je poškodovanca v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj pristanka in vzleta helikopterja.

Predviden razvoj vremena

V petek bo jasno.
V soboto bo na Primorskem sončno, prehodno bo spet zapihala šibka burja. Drugod se bo oblačnost povečala.

V nedeljo bo na Primorskem precej jasno. Drugod bo sprva precej nizke oblačnosti, ki se bo čez dan sušila.

V ponedeljek bo precej jasno, v hribovitih krajih zahodne Slovenije pa se bo pooblačilo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker