Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Sprehod

AO Jesenice, 21.08.2019
Sprehod po vzhodnih Julijcih 

sobota, 31. avgust 2019, ob 05:29, Uredništvo G-L, ogledov: 353

AO Jesenice - Matija Volontar: ... po Vzhodnih Julijcih

Po vrnitvi iz Himalaje, je na čistem zraku v Sloveniji precej lažje dihati. Ne samo zato, ker je zrak čist, pač pa zato ker ga je enostavno “več”. Škoda bi bilo, da bi ob vsej obilici zraka sedel doma, zato se štiri dni po prihodu domov (15. 8.) odločim za povezovalen vzpon preko treh lažjih smeri v Vzhodnih Julijskih Alpah.

Sprehod sem jzačel v dolini Krnice. Zapodil sem se v malo ali nič obljuden vrh Dovški Gamsovec, bolj natančno, v Kaltenegerjevo smer. Smer je precej kompaktna, samo dostop je do neke mere kompleksen. Z vrha se zapodim v severno steno Stenarja, kjer splezam Prevčevo smer z direktnim izstopom na vrh. Po nekaj daljših korakih se znajdem pod Steno, kjer začnem s plezanjem Slovenske smeri.
Po mesecu dni brez krušljivega Slovenskega apnenca, se spodobi, da stopim še na vrh Triglava, ki ga dosežem preko direktne variante SZ grebena.
Nekaj minut več kot osem ur od odhoda od avta stojim pri stoplu, odprem čokolado in začnem s sestopom.

Ja, naši hribi so res majhni. Za slikanje nisem imel časa, zato je nastala samo ena s Kredarice, ki prikazuje zmatrane teniske od meseca Himalaje in tekanja po naših meliščih.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker