Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Indija odprla 137 vrhov

Vrhovi so na ozemlju Jammu - Kašmir, v Ladaku ter v zveznih državah Himachal Pradesh, Uttarakhand in Sikkim.

Velja, da so bili doslej v Indiji za tujce odprti le 104 vrhovi.

Seznam 137 novih vrhov, ki segajo (od 3000) tudi v višino nad 8000 metrov, je objavilo indijsko ministrstvo za notranje zadeve, pred tem pa ga je sprejelo tudi že indijsko obrambno ministrstvo.
Pomembno je tudi, da so poenostavili postopek pridobivanja dovoljenj za plezanje; poslej jih bo mogoče vse pridobiti neposredno pri indijskem gorniškem skladu.

"To je zgodovinski korak pri promociji avanturističnega turizma v državi," je novost komentiral Prahlad Singh Patel, državni minister za turizem in kulturo Indije.

Vendar zadeva ni le v povečanem številu dovoljenih vrhov - indijske oblasti so odkrile tudi številne vrhove, ki jih domačini štejejo za svete. To je povzročilo zmedo v številnih gorskih regijah države - plezanje na takšne vrhove velja pri njih za greh.
Tako je na seznamu gora, na katere se plezalcem zdaj dovoli vzpon, 24 vrhov v državi Sikkim, od katerih jih imajo 12 lokalni prebivalci za svete.

Od najbolj znanih vrhov v Sikkimu so na voljo: Forker peak, Gocha pek, Jopono, Kabru - severni in južni vrh in Kabru Dome ter - Južna Kangčendzenga (Kangchenzunga South, 8494 m)!

V Utaranchal so med drugimi odprti: Avalanche, Bhrigupanth, Bharigu Parbata, Kalidhang, Chirbas Parbata, Balakun ...

Celoten seznam se bo verjetno kmalu pojavil na spletu.
Velja še dodati, da je Indijski gorniški sklad leta 2015 oblastem predložil seznam 265 vrhov, za katere naj bi izdajal dovoljenja za vzpone.

4sport.ua, 22.08.2019
ИНДИЯ ОТКРЫЛА ДЛЯ АЛЬПИНИСТОВ 137 ГОРНЫХ ВЕРШИН В ГИМАЛАЯХ

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije